Viimati külastasid: Tänane kuupäev Neljapäev Mär 28, 2024 14:18


Kõik kellaajad on UTC + 3 tundi [ DST ]




Tee uus teema Vasta teemale  [ 8 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Agility MM 2011 blogi-logi
PostitusPostitatud: Teisipäev Okt 11, 2011 22:04 

Liitunud: Esmaspäev Aug 17, 2009 09:51
Postitusi: 245
Asukoht: Tartu
Alustan muljetamist, loodetavasti keegi lisab ka enda omi. Minu muljed ei saa olema asjalikud, sest ma läksin sinna emotsioone ahmima. Ja omadele toetust jagama, et nad ikka tunneksid, et nad pole üksi oma kohustustekoormaga.
Ka meil oli raske – jalad istumisest kanged nagu oleks krossi jooksnud, hääl ära karjutud, vile viledaks kulunud, taguots võttis juba pingi kuju...Ööd olematud nii meil kui osavõtjatel.
Hakkab juba vastikuks traditsiooniks saama see suurriikidele omane infopuudus kohapeal – ja sellise tasemega võistlustel?! Esimesel päeval suur ekraan vaikis, teisel ilmus hästi udune pilt (alul mõtlesin hirmuga, et nii, nüüd ma ei näe enam kaugele kah..) hetkel toimuvast jooksust ja mingil hetkel ka 10 tulemused. Seda ma ei tea siiani, kust tavainimene oleks ajakava näinud, no vast kusagil koridoris oli mingi leheke.

Ja avatseremooniast ei oskagi midagi kõnelda. See oli prantsuskeelne vadin minimalistliku ingl keelse tõlkega, mille sisu seisnes selles, et nüüd anname üle 2 juhtkoera, keda – ups, ei olegi veel kohal...

Nn superranged turvameetmed olid täielik potjomkinlus. Jah, sissepääsul likvideeriti „terroristidelt“ konteineritäite kaupa vee- ja mahlapudeleid. Samas võisid nurga tagant siseneda kust ja millega iganes – kõik uksed pärani. Ja ühe naiste WC-ga oli sedasi, et kõigepealt läbisid meeste pelleri ja seejärel sattusid eneselegi ootamatult hoopis võistlejate koertebokside vahele...
Toitlustamisest pole midagi kõnelda – tobe talongisüsteem ja sellega said siis kohvi, õltsi, cocat – korke kaasa ei antud. Mingi aeg saabusid ka pikad saiad. Ah jaa, väljas müüdi mingeid räigeid friikaid ja üleval korrusel töötas kell 12-14 restoran, aga sellest sain teada viimasel päeval. Kaubandus ehk koerteatribuutika väga tagasihoidlik, kõik mahtus ühte telki.

Hea küll, algusesse. Tln lennujaamas 3 tähtsate nägudega ametnikku võtsid Pikot vastu, mulje jäi, nagu näeksid nad lennule minevat koera esmakordselt ega tea, mida nad küll 3-kesi nüüd tegema peaks ja mida küll veel Liivikalt nõudma peaks. Brüsselist tagasi tulles seevastu rõõmsalt naeratav kärumees võttis puuri, ütles et kõik OK ja Piko läkski lennukisse.

Brüsseli lennujaamas andis vantsida, enne kui pagasi ja koerani jõudsime. Ja siis autorenti. Seal ta siis meil oligi – automaatkastiga Mersu dziip, tutikas (3-kuune), (M)must. Jube pirakas aga pagasiruum kippus meie nodile ikka kitsaks jääma. Nii saigi ta laeni täis tuubitud ja tagasivaate peeglist juhile rõõmsalt vastu naeratamas tagumine keskmine kaasreisija.
Kohalik noormees igatahes auto GPS-i tööle panna ei osanud, aga meie Kristinal oli tagataskust kohe vajalik riistake omast käest võtta.
Ja nii meil siis oligi juhiga auto olemas. Asjalik Kristina päris algul autoga ühist keelt ei leidnud, aga nad lihtsalt ei mõistnud teineteist. Miskipärast auto suri iga foori all välja...Aga noh, naiste värk... targad poisid seletasid meile, et see on hoopis uuem tehniline saavutus ja tegelt vaja vaid lapatsit vajutada.
Meil kaasreisijatena vedas, sest Kristina valdas seda pirakat masinat suurepäraselt, talle meeldis sõita ja meie saime täiega puhkust nautida!


Üles
Eemal Profiil Saada privaatsõnum  
 
 Teema pealkiri: Re: Agility MM 2011 blogi-logi
PostitusPostitatud: Neljapäev Okt 13, 2011 10:48 

Liitunud: Neljapäev Aug 13, 2009 19:37
Postitusi: 243
Hommikul tööle sõites püüdsin enda jaoks reastada selle MM olulisemad momendid ja välja tuli nii:
- loomulikult Suur Pürride Pühapäev: sama sekundi sees 4 pürenee lambakoera ja 4 esimest kohta!
- Lisa Fricki oskus kaotada
kahekordsel maailmameistril kukkus sel aastal finaalirajal esimese takistuse latt, igasuguse põdemiseta võttis Lisa diskvalli saates koera teistkordselt slaalomisse ja sooritas lihtsalt ilujooksu. Inimene kes oskab kaotada, suudab ka võita.

Suur-suur tänu kõigile fänklubi liikmetele ja tugimeeskonnale, kes meid kohapeal toetasid!

_________________
If agility has been easy, they have called it obedience


Üles
Eemal Profiil Saada privaatsõnum  
 
 Teema pealkiri: Re: Agility MM 2011 blogi-logi
PostitusPostitatud: Neljapäev Okt 13, 2011 15:56 
Kasutaja avatar

Liitunud: Neljapäev Aug 13, 2009 12:11
Postitusi: 343
Asukoht: Tartu
oli ka minu jaoks kogu MM-i tipphetk ja võit polekski nii liigutav olnud.

Suured tänusõnad lähevad jällegi meie toetustiimile eesotsas Sanka, Keida ja Kairiga - te sobite nii hästi kokku :D. Selle mugavusega võib ära harjuda, kui keegi kõik see aeg su eest mõtleb, mida teha ja kuhu minna ;).
Fännklubi on muidugi super ja küll me kunagi ka selle ära proovime, kuidas on all auringe joosta - tuleb igal aastal kohal olla ja kannatlikult õnne pöördumist oodata :).


Kui kellelgi pilte leidub, siis oleksime tänulikud vaatajad!

_________________
"It´s kind of fun to do the impossible." ~ Walt Disney


Üles
Eemal Profiil Saada privaatsõnum  
 
 Teema pealkiri: Re: Agility MM 2011 blogi-logi
PostitusPostitatud: Reede Okt 14, 2011 01:28 

Liitunud: Esmaspäev Aug 17, 2009 09:51
Postitusi: 245
Asukoht: Tartu
Gent. Kitsaste tänavatega armas gooti stiilis linnake, öises valgustuses müstiline ja salapärane, natsa tahumatu ja mõnusalt vanaaegne aga mitte väsinud. Kuidagi intelligentne tundus see teisip hilisõhtune tänavakohvikute linnasumin. Kohviku pakutavast 250-st joogist valis igaüks erineva ja loomulikult olime kõik kangesti oma valikuga rahul. Igal joogil ka isikupärane jooginõu. Minul klaasist koonus, mis oma teravikuga toetus puidust aluse süvendisse- kuidas ta muidu püsti püsikski - eks ta siis sokusarve kujutanud.
Juuakse ja müüakse nii Belgias kui ka Prantsuse poole peal seda õllekest valdavalt ikka kraadides üle 8 ja sihuke pool-elav on teine. Huvitav, kodus ei vaata mingi Bocki poolegi...Hommikul tegime veel tutvust kohalike vaatamisväärsustega ja võtsime seejärel kursi põhiööbimiskohta.
Bruay la Buissiere oli seevastu rajatud ilmselt kunagiste söekaevurite tarbeks. Lihtsad tellistest barakitüüpi üksteisega sarnased, suht ilmetud madalad ehitised, uuem linnaosa loomulikult ka kenamate majakestega. Aga suurushullustust ja losse nagu meil, ei olnud.
Järgmisel hommikul põrutasime siis Normandia poole. Kulgesime Pr põhja-loodeosa rannikut pidi, Pas de Calaisi kandist vasakule piki rannikut. Vanad sõjaaegsed grotid ja mõni mälestusmärk ilmestasid seda vingelt tuulist, asustamata rannikut. Vaade oli muidugi vapustavalt ilus, üle lahe paistis isegi Inglismaa valge kaljurannik. Lambad paistsid end küll väga hästi ses ilmselt pidevas tõmbetuules tundvat. Minu seebikarp keeldus ühel hetkel tõmbetuules töötamast, aga Kristina pärisfotokas tegi väga kenasid võtteid.
Edasi hakkas rannikul asustatus tihenema, ikka üks külake-linnake armsam kui teine. Aga kõik kuidagi omanäolised, ei olnud äravahetamiseni sarnased.
Mingis linnas toimus meie silmale võõras aga haarav vaatepilt - maapurjetamine. Meres oli suur mõõn. Klassitäis lapsi tuli ilmselt oma kehalise tundi tegema. Putkas pandi kombekad selga ja kiivrid pähe ning purjetati piki rannikut pikalt edasi ja siis poolkaarega tagasi. Traktor korjas siis need purjekad ja vedas jälle teise kohta. No ei suutnud ma traktoristile kehakeelega selgeks teha, et ta ka meid selle karavaniga sõitma võtaks.
Kangesti tahtsime mereande süüa, teadsime isegi, et seda tuleb teha just r-tähte sisaldavatel kuudel. No aga suvitushooaeg ju läbi, kohvikud-putkad kinni, linnakesed välja surnud.
Lõpuks leidsime ühe söögikohakese, perekohviku. Ilmselt juba mitukümmend aastat tiksunud mamma-papa taktikepi järgi. Mammal shi-tzu koerake sealsamas leti taga ja pooled seinad koerapilte täis, papal hobuste võiduajamise kirg. Lisaks arvukatele piltidele, kujukestele ka lotoaparaat ja telekast pidevalt mingi hobuste võiduajamine. Ma sattusin ühe naise hasardist, panuste tegemisest ja piletite märkimisest ning sellest tarkade nägudega meeste vadinast ise peaaegu hasarti – kui oleks aru saanud, mida peab tegema, oleks ma juba kah punti löönud. Aga sparglisupp ja vahvlid olid võrratud!


Üles
Eemal Profiil Saada privaatsõnum  
 
 Teema pealkiri: Re: Agility MM 2011 blogi-logi
PostitusPostitatud: Laupäev Okt 15, 2011 00:04 
Kasutaja avatar

Liitunud: Neljapäev Aug 13, 2009 12:11
Postitusi: 343
Asukoht: Tartu
, aitäh esifänn Marttile! ;)

_________________
"It´s kind of fun to do the impossible." ~ Walt Disney


Üles
Eemal Profiil Saada privaatsõnum  
 
 Teema pealkiri: Re: Agility MM 2011 blogi-logi
PostitusPostitatud: Pühapäev Okt 16, 2011 10:40 

Liitunud: Esmaspäev Aug 17, 2009 09:51
Postitusi: 245
Asukoht: Tartu
Võitluspaigal oli meil seekord oma loož lausa nimeliste kohtadega – oi kui mõnus, ikka tänu Marttile.
Natalja Boltiga ei olnud lihtsalt „daam koerakesega“ – saal vakatas, toimus mingi eriline ühishingamine, neid jälgiti väga tähelepanelikult – järelikult oli, mida vaadata - ja jäeti meelde! Ja Relly – see loomake lendles lustiliselt nagu liblikas, tal oli suva tuhandete pealtvaatajate möllust, aga – vaat see üks piuksuv laud ei sobinud talle teps mitte. Ehk nagu ütleb italiano tehtud pildi allkiri – üks korralik koer kohvilauale ei roni.
Üks vähestest kordadest, kui teadustaja kommenteeris võistlema minevat koera, oli Tika puhul. Ta ütles – beautiful dog.

Imetlen Svetlana Kreslinat. 3-kuune titt kaasas jooksis ta nii indiv kui meeskondlikku 2 koeraga. Ja tulemuseks meeskondlik 11! Nagu ta FB-s kirjutas, on ta juba 11x MM-il ning 10-aastane Fly läks nüüd teenitud vanaduspuhkusele. Esimesel päeval olid lapsel kõrvaklapid peas, aga hiljem sai ta küll vahetult kogu möllust osa. Vaat siis kui varakult hakkab juba kõik pihta.
Lastest veel. Seal meie vahes oli üks eelkooliealine lapseke, kes terve pika päeva tegeles üksi oma mänguasjadega, teisel päeval lisandus talle teine samasugune. Ja nii nad siis sättisid oma draakonilegosid ja mitte üks kord ei näinud ega kuulnud neid vingumas.

Kui teistel riikidel olid suured mehed väikeste koertega, siis meie haprad naisterahvad olid lausa gigantidega.
Trkmani koera ei puutu küll ükski võõras sõrm – tal oli isegi oma kiibilugeja.
Ilusaid nais-capitan-e oli seekord: meie Kairi-Keida, võidukate prantslaste nääpsuke ja piltilus hiinlanna ning luxemburglaste proua. Kõige ilusam võistlusriietus oligi luxidel – ei imestaks, kui see on näiteks hr. Valentino looming.
Väga huvitav on alati kuulata meie elavat Wikipediat, Nataljat – oleks tal vaid rohkem aega pealtvaatajana olla. Ta tunneb enamikke võistlevaid koeri nägu ja nimepidi, teab nende sugupuid, omanikest kõike.


Üles
Eemal Profiil Saada privaatsõnum  
 
 Teema pealkiri: Re: Agility MM 2011 blogi-logi
PostitusPostitatud: Pühapäev Okt 16, 2011 11:50 

Liitunud: Esmaspäev Aug 17, 2009 09:51
Postitusi: 245
Asukoht: Tartu
Makside finaal oli väga dramaatiline. Esikümme põrus täiega. Oli lolle apsakaid, oli pisaraid ja oli võidurõõmu.
Mõtlesin, et kes siis mind kõige enam vapustasid sel aastal lisaks Lisa Frickile. Kabai polnud tema ise, kahvatu oli nii mõni teinegi suurtäht.
Aga muidugi pürride triumfaad!
Ja hispaanlaste lipuvärvides laka ja habemega kiilakas veekoerake – vaat need 2 oma peremehega moodustasid väga erilise ja nauditava koosluse, nimigi pontul eriline; Molina Gimeno David ja Fran I: http://www.youtube.com/watch?v=JT-oZXrC6V8

Muidugi belglaste vilemees. Minu jaoks müstika, kuidas toimub koera juhtimine vile teel.
Ronald Vlemincx: http://www.youtube.com/watch?v=iTy9RajNbrY

Siis loomulikult japside corgike! Yoshida Chikado & Momo
Youtube näitab nendest vaid Helsingi videot, ju ma ei oska leida.

Norrakate õllekõhukesega Geir Grefstad:
http://koirakuvat.kuvat.fi/kuvat/agilit ... G_3956.jpg

Siis muidugi slovakkide eriliste amortidega noormees :
http://www.youtube.com/watch?v=6wzZ5DXuDnk

Meie omadel läks nagu ta läks, eks igaüks teeb ise analüüsi ja eks selline see meie hetketase olegi + natuke ebaõnne ka. Aga meie, fännide, jaoks olete te ikkagi alati kõige, kõige!
. . . . . .

Teedevõrk on sealkandis muidugi super, Belgias mitmel tasandil risti-rästi. Ei tea, kas belglastel metsa ka veel kusagil on – no mägedes vast aint. Iga lapike haritud-väetatud-mürgitatud või karjamaa all, kus mäletsemas arvukad pirakad valged veised või lambakarjad. Jah, ega linde seal enam kohta, linnades ei näe ühtki tuvi.

Viinamägesid ei näinudki, loogiline ka sellele piirkonnale, oli hoopis 2 suurt tuhamäge.
Sampuse sai 1.20 eest; 0,75-ne punnkorgiga õlu oli vist 4. Selliseid Lille-nimelisi õllesid jõudis Tartusse Lille majja ja ka meie Lille perenaisteni.

Tegime tagasiteel suvalises Belgia linnas peatuse –Mark nimeks. Peale ühe musta kassi ja 3 töömehe kiriku juures askeldamas ei näinud me päeval kella 13 ajal kedagi. Poed kinni 13-14, ei ühtki hingelist. Kui märkasime kaubiku rooli taga magavat juhti, saime aru – siesta!

Emotsioone, mida otsima olin läinud, sain täiega. Toimus täielik aju survepesu. Nüüd on seal pärast suurpuhastust jälle ruumi.
Mind ümbritsesid väga toredad kaaslased,aitäh teile! Teiega läheksin kuhu iganes, kasvõi järgmisele MM-ile! Lähemegi, toad juba bronnitud!


Üles
Eemal Profiil Saada privaatsõnum  
 
 Teema pealkiri: Re: Agility MM 2011 blogi-logi
PostitusPostitatud: Teisipäev Okt 18, 2011 12:18 

Liitunud: Reede Aug 14, 2009 09:30
Postitusi: 9
Mina istusin neli päeva teleka ees. Päris karm 'töö' oli :D

Ester kirjutas reisi algusest Belgias. Elasin päris mitu kuud Genti lähistel ja kui juhtusin just nende sõidu ajal ühele autos viibinule helistama.... lausa 'koduigatsus' tuli peale....

Trennipäeval jäi kohe alguses silma, et on LIBE! Libisejaid oli ikka väga palju ja päris sageli oli näha kuidas muudeti juhtimisi, et koerte liikumisnurki muuta - ikka selle neetud libeduse pärast. Ülekanne oli alguses platsi lihtne ülevaade, kuid päeva jooksul toimus ilmselt kaamerate seadistamine ja õhtuks läks pilt tunduvalt paremaks. Äge oli see kuidas minu ja Keida koerakari ignoreeris telekast kostvat lärmi kuni laekusid eestlased. 'Omade' haukumise peale ärritus Jeti ilmselgelt ja kui korraks kostis veel Keida häält, siis kõlas see ehe ahhhhhastuskiljatus, mida vist päris paljud trennis/võistlustel tema esituses kuulnud on.

Avatseremoonia oli hirmus. Ametlikult hirmus ja pärast alguse vaatamist kasutasin aja koeraga kliinikus käimiseks. Mõte oli hea ja jõudsin kenasti esimeseks stardiks tagasi.

Ülekande kvaliteet oli üllatavalt hea! Radade õppimise ajal oli kõrvuti üldpilt platsilt ja rajaskeem - super! Aegu/vigu näidati kenasti ja korraks vilksatasid ka edetabeli kümme esimest aga sellega tulemuste info ka piirdus. Ei näidatud kogu nimekirja ülekande ekraanil ega avaldatud netis. Õnneks tegin ise usinalt märkmeid ja seega oli asi jälgitav. Vihastas küll ja mitte vähe - kas keegi kujutaks ette, et suusatamise MMil ei jagata tulemusi?!

Ainult viimasel päeval kippus pilt hakkima - suur vaatajate arv? Probleem minu arvutiga???

Eesti fännisektor jäi nii mõnelgi korral pilti :)


Üles
Eemal Profiil Saada privaatsõnum  
 
Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 8 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 3 tundi [ DST ]


Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 8 külalist


Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis

Hüppa:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Theme created StylerBB.net & kodeki
phpbb.ee 3.0.7