Viimati külastasid: Tänane kuupäev Reede Mär 29, 2024 03:23


Kõik kellaajad on UTC + 3 tundi [ DST ]




Tee uus teema Vasta teemale  [ 12 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: A3 "sportlased"
PostitusPostitatud: Pühapäev Juun 27, 2010 13:51 

Liitunud: Reede Aug 14, 2009 12:27
Postitusi: 65
Ma pole eriline kirjutajainimene, aga vot tekkis üks selline mõte. Kuidas seda agilityt siis võtta?Peaks olema nagu fun ja mäng. Samas võistlused nagu jälle eeldaksid kõva sporti (planeeritud treeningud ja keskendunud võistlemine). Igaüks teeb kahtlemata ikka oma enesetunde järgi. No tegelikult see polegi peamine. Mind hoopis huvitab, et kuidas teised suhtuvad võistlustel käivatesse "sportlastesse", nagu näiteks mina Kribuga. Trenni teeme nagu Jumal juhatab, mingeid erilis plaane meil pole ja kui koerajuht ei viitsi, siis magame mitu nädalat mõnusalt kodus ja ei trenni üldse. Kuidagi jõudsime A3-e. No see rohkem ajudega koera teene muidugi ;) . Nüüd käime usinalt võistlustel, aga no pole see võistlemine ikka vist peamine. Pigem see meeleolu ja koerad ja inimesed ... No rajal on muidugi ka tore olla. Aga teised? Mul oli eilsel Pärnu võistlusel küll veits naljakas, kui Kribu keset rada kõrva kratsis. Samas, ajakava kõvasti üle läinud, kõik tahtsid juba kiiremini koju jne. Kuidas te suhtute sellistesse "sportlastesse" (eelkõige A3-s), kes rajal ringi uimavad, pidevalt disklahve saavad, aga ikka ennast kohale veavad?


Üles
Eemal Profiil Saada privaatsõnum  
 
 Teema pealkiri: Re: A3 "sportlased"
PostitusPostitatud: Pühapäev Juun 27, 2010 15:16 
Kasutaja avatar

Liitunud: Reede Aug 14, 2009 10:25
Postitusi: 378
Agility peab olema eeskätt lõbus tegevus, nii inimesele, nii koerale.
ja ilma selliste hetkete, nagu oli, kui Kribu hakkas kõrvu kratsima keset rada, need üritused jäävad igavaks ;)
Aga muidu ju Kribule meeldib joosta :)
Mind rohkem häirib see, kui käiakse võistlemas koeraga kellele silmapaistvalt ja pidevalt (üksikud korrad ei loe, iga ühel võib olla mitte kõige parem päev) agility ei meeldi - põhjused erinevad: kas selle pärast et ei ole leitud õige motivatsioon, või äkki on koeral tervise mured (loodan, et selliseid meil agility radadel ikka pole), või koerajuht ise teeb kõik selleks, et koerale see tegevus ei meeldiks (loe Maarja postituse)


Üles
Eemal Profiil Saada privaatsõnum  
 
 Teema pealkiri: Re: A3 "sportlased"
PostitusPostitatud: Pühapäev Juun 27, 2010 15:21 
Mina näiteks tunnen, et ka mina käin võistlustel suuresti seltskonna ja koertesuhtluse pärast ja minu toredat päeva ei kõiguta grammigi see, et keegi maksab raha ja siis oma makstud aja eest naudib kohtuniku tähelepanu ja rajal näiteks kõrva sügab või võilille nuusutab..selleks ongi maksimumaeg ette nähtud eksole...Eesti agilityseltkond on nii väike, et teisel päeval võib see lillenuusutaja ka "poodiumil" olla ja see "lillenuusutamine" nüüd küll oluliselt ajakava ei kõiguta:D
Eile tekkis minul seesama küsimus seoses mängu ja funiga, mis sinulgi, kuigi teisel põhjusel. Minu tore päev ja see paljukiidetud FUN said hoopis üsna rikutud sellest, et üks üliambitsioonikas "sportlane" ei suutnud leppida sellega, et ei suuda ta oma koerast "bordercolliet" teha ja selle eest oma koera inetult pookis ja mina seda pealt nägema juhtusin. Ja mõtlen selle õnnetu koera (kelle ainus süü on see, et ta ei ole agilitymürsk) kurbadele silmadele ja küürutamisele ja tulututele üritustele perenaise eest minema hiilida ja olen üsna kuri, et minu siiani lilleline arusaam agilityst sai plekiliseks. Mõtlesin ka, et kas see " küll on tore ja lõbus ja koht pole oluline, peamine on ikka see FUN ja FUN" ongi selline pealispind ja inimeste sees toimub ikka hoopis midagi muud...Mina ise olen väga uhke, et tsiviliseeritud inimesena jõudsin ma otsusele võtta endale teine koer kõrvale ...MITTE ei otsustanud peksta oma cavalieri kiireks karjakoeraks..sest nagu paistab, treenivad mõned niimoodi :evil:
Kõik ADEKVAATSED koerajuhid, kes toimivad vastavalt koera ja enda võimetele ja rajareeglitele on agilitys minu meelest ülimalt teretulnud :D


Üles
  
 
 Teema pealkiri: Re: A3 "sportlased"
PostitusPostitatud: Pühapäev Juun 27, 2010 15:50 
Kasutaja avatar

Liitunud: Reede Aug 14, 2009 14:47
Postitusi: 166
Asukoht: Tallinn
Miks sa endast kirjutad kui jutumärkides sportlasest? :) Ega siis see, kas trenni tehakse "iga ilmaga ja ka siis, kui tuju pole ehk hambad ristis" ei tee inimest rohkem spotlaseks, kui teist, kes teeb trenni enesetunde järgi. Ka "päris spordis" on erinevatel maailma tippu kuuluvatel sportlastel erinevad treeningkavad (mille mõningaid nüansse avalikkusega ei jagatagi).

Ja muidugi peab aglity olema fun - nii koerale kui inimesele :D ! Selle funi üks osa ongi see, et koer võib rajal igasugu vimkasid visata või teebki alati asju omamoodi: on kogu agilityrahvas üksmeelselt ergutanud Alice Murit A-takistusest üle ronima; on koeri, kes on stardist sööstes esimese asjana läinud kohtunikku tervitama (viisakus ennekõike); on olnud koeri, kes on A harja peal elust mõnu tundnud ja peatunud pikemaks ajaks, et platsist paremat ülevaadet saada; noh, ja siis on muidugi ära kuuldud ka käsklus "kõrval" agilityplatsil ;) (väga nutikas lahendus selles situatsioonis, muide).

Kui aga defineerida sportlast tulemuste järgi, siis... paraku on nii, et mõnel on rohkem loodusest antud talenti kui teisel, samas saavutab mõni usina tööga rohkem kui laisikust talent. Kui tähtis on tulemus, siis vahet ju pole, kas see on saavutatud tööga või on tulnud "lõdva randmega".

Eespool kirjutasin, et agility peab olema fun. Tegelikult ju ei pea... saab kindlasti ka teisiti ja ega mul ei olegi õigust öelda, et valel teel on inimene, kellele agility on on midagi muud (looma väärkohtlemist ei tohiks sellest aga ka sellisel juhul küll kujuneda). Aga ma ise naudin küll seda hasarti ja rõõmu koera silmis, mõnusat seltskonda ja kõike muud, mis minu jaoks agility juurde kuulub :)


Üles
Eemal Profiil Saada privaatsõnum  
 
 Teema pealkiri: Re: A3 "sportlased"
PostitusPostitatud: Pühapäev Juun 27, 2010 16:24 

Liitunud: Reede Aug 14, 2009 12:27
Postitusi: 65
Maarja teema hakkab nüüd minu teemas elama. Tegelikult ma tahtsin teada, kuidas te pealtvaatajate-kaasvõistlejatena suhtute meiesugustesse. Kas väheke uimerdavad sooritused ja "lillenuusutused" ajavad pigem mõnusalt muigama või panevad mõtlema stiilis "No mida nad seal kakerdavad?" või "Ah, jälle need..."? No, et kas pealtvaatajatena võtate asja kui tõsist võistlust või lahedat vaatemängu? Mulle isiklikult väga meeldib, et meil siin on igasugu huvitavaid koeri agilitys ja kui mõni koer rajal juhile vingerpussi teeb, siis nii on asi ikka vahvam.


Üles
Eemal Profiil Saada privaatsõnum  
 
 Teema pealkiri: Re: A3 "sportlased"
PostitusPostitatud: Pühapäev Juun 27, 2010 16:54 

Liitunud: Neljapäev Aug 13, 2009 19:37
Postitusi: 243
Minule meenus üks hetk MM-lt, vist oli Basel, kus üks terjeriline ( minu meelest oli ta lakeland, aga võis ka miski muu olla), kes sooritas pool rada perfektselt, siis aga meenus talle, et tema mänguasi jäi kollektor-alasse kasti sisse ja sinna ta ka joonelt kihutas- rahval oli lõbu laialt...
Mis ma sellega aga öelda tahan- sellised hälbed annavadki agilityle tema võlu :) ja ei suhtunud publik sellesse juhtumisse mitte kuidagi halvustavalt, samuti händler võttis asja huumoriga.
Eks ole ka ise rahvale meelelahutust pakutud ;)
Kui kõik sooritused oleksid alati perfektsed, mis mõtet siis asjal oleks- see oleks ju ebahuvitav.
Aga ebaõnnestunud soorituse korral tuleb koerajuhil ikka peeglisse vaadata.

_________________
If agility has been easy, they have called it obedience


Üles
Eemal Profiil Saada privaatsõnum  
 
 Teema pealkiri: Re: A3 "sportlased"
PostitusPostitatud: Pühapäev Juun 27, 2010 17:43 
Kasutaja avatar

Liitunud: Reede Aug 14, 2009 10:25
Postitusi: 378


Üles
Eemal Profiil Saada privaatsõnum  
 
 Teema pealkiri: Re: A3 "sportlased"
PostitusPostitatud: Pühapäev Juun 27, 2010 18:00 

Liitunud: Reede Aug 14, 2009 12:27
Postitusi: 65
Mul on hea meel selliseid vastuseid lugeda. Suhtumise kinnituse sain ka eilse võistluse videot vaadates, kus Kribu kõrvasügamist saatis mõnus naer. :)


Üles
Eemal Profiil Saada privaatsõnum  
 
 Teema pealkiri: Re: A3 "sportlased"
PostitusPostitatud: Pühapäev Juun 27, 2010 22:53 

Liitunud: Laupäev Juun 19, 2010 15:53
Postitusi: 20
Asukoht: Pärnu
Ei ole (veel) suurem asi agilityhai aga mulle meeldib Silvia Trkmani suhtumine- tema koerad ei ole mingid suured sportlased vaid koerad kellele meeldib joosta ja trikke teha ning seda nad teevadki. Sellise kaliibri võistleja-treeneri arvamus asjast peaks juba omajagu kaalu omama. Eks ole inimesi igasuguseid ja arvamusi seinast-seina aga iga ala peaks olema lõbus ja huvitav kõigile osavõtjatele. Agility on minu arates selles osas küll esirinnas aga kõikjale jagub neid kel oleks justkui mõisad mängus. Ei tasu oma lõbutsemist sellest segada lasta.

_________________
If you´r not having fun, you´r not doing it right


Üles
Eemal Profiil Saada privaatsõnum  
 
 Teema pealkiri: Re: A3 "sportlased"
PostitusPostitatud: Esmaspäev Juun 28, 2010 01:16 
Me pole küll A3 sportlased, aga natuke kribas see jutt hinge küll. Jah, meil on koer, kes tegelikult fännab jooksmist, kihutamist ja mängimist - aga seda millegipärast ainult kodus ja trennis. :( Sestap siis näevad meie võistlused välja tõelised õudukad, kus koer seisab rajal või takistusel ja koerajuht ei ole teps mitte õnnelik - asi on ikka väega vastupidi. Aga mida siis teha? Koerajuhil o asi selge ja tema tahab väga võistelda. Uut koera aga ju ei jookse võtma - palju neid siis ikka koju mahub... Sestap siis, kui kellelgi on mõni kiire koer "üle" või kes ise ei taha/saa joosta, siis oleksime kahel käel nõus teda "proovima". Ja jätaksime oma "aegluubi" ainult trennide jaoks.


Üles
  
 
 Teema pealkiri: Re: A3 "sportlased"
PostitusPostitatud: Teisipäev Aug 23, 2011 23:48 
Kasutaja avatar

Liitunud: Esmaspäev Aug 22, 2011 16:10
Postitusi: 8
Asukoht: Tallinn
Jane, minule meeldib sinu juures kõige rohkem see, et sa võtad seda ala tõepoolest kui toredat hobi ja sa samal ajal nagu puhkaksid selle sees. Aga üldmõttes oled sina ja Kribu vahva paar ning olete mõlemad väga palju edasi arenenud. Ja minu teada olete üldse kõige aktiivsemad koeraspordi harrastajad Eesti kohta, sest ükski sportlik koertega seotud üritus ei möödu ilma teie aktiivse ja KA tulemusliku osavõtuta. Imetlen teiesuguseid!!

_________________
Best Friends Are Forever.


Üles
Eemal Profiil Saada privaatsõnum  
 
 Teema pealkiri: Re: A3 "sportlased"
PostitusPostitatud: Kolmapäev Aug 24, 2011 00:31 

Liitunud: Reede Aug 14, 2009 12:27
Postitusi: 65
Leena, see oli küll nii armsasti öeldud. Aitäh!


Üles
Eemal Profiil Saada privaatsõnum  
 
Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 12 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 3 tundi [ DST ]


Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 6 külalist


Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis

Hüppa:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Theme created StylerBB.net & kodeki
phpbb.ee 3.0.7